Kaverikoirat

Pohjois-Hämeen kennelpiirin kaverikoiravastaava 

Johanna Nyberg
Sienipolku 9, 37550 Lempäälä
040 5535828, johanna.nyberg@pp.inet.fi 


Pohjois-Hämeen Kennelpiirin alaisuudessa toimii lähemmäs 100 Suomen Kennelliiton kouluttamaa kaverikoiraa ohjaajineen. Kaverikoirien toiminta on vapaaehtoistyötä, jolla pyritään koiran avulla tuomaan iloa ja elämyksiä ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta oman koiran pitoon. Tavoitteemme on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen arjen lomassa. Vuonna 2007 on myös koulutettu piirin ensimmäiset lukukoirat.

Toivoisitko kaverikoirien vierailua?

Toimintaryhmämme toimivat eri puolilla Pohjois-Hämettä ja sopivat käytännössä vierailukohteiden kanssa käynneistä kohteen toiveiden mukaisesti. Ryhmät vierailevat pääsääntöisesti kerran kuukaudessa lasten, nuorten, ikääntyneiden, vammaisten ja kehitysvammaisten henkilöiden sekä mielenterveyskuntoutujien toimintakeskuksissa, palvelu- ja asumisyksiköissä sekä hoitolaitosten osastoilla. Vierailumme voivat tapahtua sisällä tai ulkona ja olla hyvinkin lyhyitä, esim. puoli tuntia kohde ryhmän toiveiden mukaan. Vierailumme voivat olla kertaluonteisia tai säännöllisiä tapahtumia. Vierailumme ovat maksuttomia.
 

TOIMINTARYHMÄT POHJOIS-HÄMEESSÄ

TAMPERE – ETELÄ (TAMPERE, LEMPÄÄLÄ, PIRKKALA, VALKEAKOSKI)
yhteyshenkilö Johanna Nyberg
johanna.nyberg@pp.inet.fi, 040 553 5828

TAMPERE – LÄNSI (TAMPERE, NOKIA, YLÖJÄRVI, PIRKKALA, SASTAMALA)
yhteyshenkilö Marja Halme
marja.halme@saunalahti.fi,  0500 628 521

TAMPERE– ITÄ (TAMPERE, KANGASALA)
yhteyshenkilö Anu Koivukangas 
kaverikoiratitatre@gmail.com,  040 961 1844

TAMPERE - KESKUSTA
yhteyshenkilö Peppi Taalas 
p.taalas@gmail.com, 050 554 1720

AKAA (AKAA, VIIALA, VALKEAKOSKI)
yhteyshenkilö Sari Nyberg
sari.m.nyberg@gmail.com, 0400 526 732

ORIVESI
yhteyshenkilö Tiina Lähteenmäki
tiina.lahteenmaki@tintti.net,  040 762 1620

Kiinnostuitko Kaveri- tai Lukukoiratoiminnasta

Toiminnasta kiinnostuneita, motivoituneita koiranomistajia sekä sopivia aikuisia koiria tarvitaan mukaan!
Visiona on saada kaverikoira jokaisen tarvitsevan ulottuville.
Ota rohkeasti yhteyttä yhteyshenkilöihin

Kaverikoiratoimintaan pääset mukaan kaverikoirakurssin käytyäsi.
Kaverikoiraohjaajan tulee olla Kennelliiton jäsen ja uusien kaverikoiratoimintaan mukaan tulevien koirien tulee olla Kennelliiton koirarekisterissä tai FIX-rekisterissä tunnistusmerkittyinä.

Ennen koulutukseen hakemista tutustu kaverikoiratoiminnan ohjeisiin ja mieti pystytkö sitoutumaan vapaaehtoistoimintaan. Toiminta ei ole tarkoitettu koiran kouluttamiseen tai sosiaalistamiseen tai meriittien keräämiseen koiralle, vaan vapaaehtoistoiminnan toteuttamiseen.

Kaverikoirakurssi sisältää teoriaa asiakasryhmien erityispiirteistä, kohtaamistilanteista, koiran tulkitsemisesta ja toiminnan erityispiirteistä. Tämän jälkeen koirat otetaan mukaan käytännön harjoituksiin. Lisäksi kuullaan esimerkkejä muualla järjestetystä kaverikoiratoiminnasta. Kurssi materiaaleineen ja ruokailuineen on koirakolle maksuton.

Koiria ei kurssilla varsinaisesti testata tai koetella, vaan kokeneet kouluttajat tarkkailevat koiria ryhmätilanteessa sekä koirien omistajia koiriensa käsittelyssä ja lukemisessa. Koirien mukanaolon tarkoitus on opastaa koiranomistajaa oman koiransa käytössä ja ohjaamisessa vierailutilanteessa. Koulutuksen jälkeen ensimmäiset vierailukäynnit koiranohjaaja tekee tarkkailijana ilman omaa koiraa.
Kun uusi koirakko lähtee ensimmäiselle käynnilleen, lähtee kokenut kaverikoiranohjaaja hänen tuekseen.


Lisätietoa kaverikoiratoiminnasta  www.kennelliitto.fi/kaverikoirat⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠